Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- opakowanie budyniu śmietankowego
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 mleko kokosowe (400 ml)
- 3 jajka
- 0,5 szklanki oleju
Ubijamy jajka. Dodajemy do nich cukier i miksujemy. Następnie dodajemy pozostałe mokre składniki: mleko kokosowe i olej. W oddzielnej misce mieszamy ze sobą suche składniki i następnie łączymy je z mokrymi dobrze miksując. Przekładamy masę do foremki do babki z kominem i pieczemy w temperaturze 170 st. C przez ok. 50 minut (do suchego patyczka). Ciasto można ozdobić polewą czekoladową ale u mnie miało być ono na podróż więc żeby się łatwiej jadło posypałam jedynie wiórkami kokosowymi. Smacznego! :)
Nie lubię suchych babek, więc taka byłaby dla mnie idealna :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie, takie mokre ciacho super:)
OdpowiedzUsuń