Składniki:
- paczka ciasta francuskiego
- 1 cukinia
- młoda marchewka
- suszone pomidory
- ser feta
- świeże zioła (różne)
- 2 ząbki czosnku
- 3 jajka
- śmietana 18%
- pieprz
Formę do tarty wykładamy ciastem. Kładziemy na nie pokrojoną w plastry cukinię, marchewkę i posiekane pomidory. Kruszymy fetę i posypujemy świeżymi ziołami (u nas to był tymianek, rozmaryn, bazylia i oregano). W misce rostrzpujemy jajka ze śmietaną, dodajemy pieprz i wyciśnięty czosnek, następnie mieszamy. Tą mieszanką zalewamy tartę i wkładamy do piekarnika na 200 st. C na 30-40 minut (może być tak, że boki się trochę przypieką, ale ważne żeby spód nie był surowy). Ozdabiamy świeżą bazylią. Smacznego! :)
wygląda cudnie! Przyciąga wzrok sprawiając, że moje ślinianki zaczynają wariować;)
OdpowiedzUsuń